De Telegraaf maakt melding van een recordaantal diefstallen

In Nederland is er een recordaantal winkeldiefstallen geregistreerd. Tijdens het eerste kwartaal van 2023 werden er maar liefst 12.600 winkeldiefstallen geregistreerd in het hele land, het hoogste aantal in elf jaar tijd.
Recordaantal winkeldiefstallen geregistreerd

Voor Resatec is deze stijging geen verrassing, via getuigenissen van retailers en klanten weten we al langer dat winkeldiefstal een stijgend fenomeen is.

Wat opvalt is de geografische verschuiving. Grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht blijven een absolute hotspot voor winkeldieven maar ze lijken ook de weg gevonden te hebben naar baanwinkels en kleinere gemeentes.

Hoe kan u dit als winkelier nu voorkomen?

De nieuwste maatregelen helpen

Resatec begrijpt de noodzaak van het nemen van preventieve maatregelen om deze trend tegen te gaan.

Metaaldetectie signaleeert geprepareerde rooftassen

Metaaldetectie is een belangrijk onderdeel van onze nieuwste oplossing voor winkelbeveiliging. Het maakt gebruik van geavanceerde sensoren die in staat zijn om de geprepareerde tassen te detecteren die een potentieel diefstalrisico vormen.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!

Contacteer ons

Detecteer diefstal in real time met Veesion - Resatec
IR Safers - InVue

Geef magneetdieven geen kans meer

Een andere belangrijke component van onze beveiligingsoplossing is de infrarood package protection. Deze technologie zorgt ervoor dat uw producten niet geopend kunnen worden met een magneet, wat een veelgebruikte methode is voor dieven.

Live melding bij vreemde gedragingen

We presenteren u ook ons nieuwste systeem. Met speciale software op uw eigen camerasysteem worden gedragingen van klanten waargenomen. Uw camerasysteem ziet voortaan direct of iemand iets in zijn zak of tas steekt en stuurt het filmpje binnen 6 seconden naar uw telefoon.

U kunt meteen de verdachte persoon aanspreken in de winkel of bij de kassa.

Gezamenlijke oproep

Tegelijkertijd is het belangrijk dat er meer aandacht wordt besteed aan de oorzaken van winkeldiefstal en dat er maatregelen worden genomen om deze aan te pakken. Bijvoorbeeld door meer toezicht in winkelcentra, het verbeteren van de verlichting in en rond winkels en het verhogen van de pakkans van winkeldieven.

Wilt u diefstal in uw winkel ook een halt toe roepen? Twijfel dan niet en neem vandaag nog contact met ons op.

Bron: De Telegraaf, 25/04/2023