Nederland kiest voor een kordate aanpak: dieven worden gestraft

Gemiddeld één procent van de omzet van winkels verloren gaat aan diefstallen. Daarom heeft Nederland besloten maatregelen te nemen.

Cijfers van Unizo geven aan dat gemiddeld één procent van de omzet van winkels verloren gaat aan diefstallen. Bij zelfstandige supermarkten kan dit zelfs oplopen tot anderhalf à twee procent.

Het toont aan hoe hardnekkig winkeldiefstal wel degelijk is. Daarom heeft Nederland besloten maatregelen te nemen. Vanaf nu kiezen onze Noorderburen voor een kordate aanpak. Dankzij het nieuwe systeem kunnen winkeliers geleden diefstal zelf verhalen op de winkeldief.

De vergoeding bedraagt €181,-.

Het project is een succes en wordt met veel lof onthaald door de Nederlandse retailers. Liefst driekwart van de claims van winkeliers worden direct betaald volgens organisatie Detailhandel Nederland.

Belgische situatie

De federale politie maakt gewag van 15 diefstallen per dag in België. Houd hierbij rekening dat veel diefstallen niet ontdekt of gemeld worden. Hoog tijd om deze plaag ook hier aan te pakken.

“Winkeldieven zorgen voor heel frustratie bij winkeliers. Af en toe duiken er verhalen op van supermarktuitbaters die foto’s of camerabeelden van dieven online zetten of delen via een gesloten groep op Facebook. Het druist in tegen de wet op de privacy, maar velen zit het zo hoog dat ze zich daar niet door laten tegenhouden.”

Minister van Justitie Koen Geens deelde tenslotte nog mee dat de Nederlandse aanpak alvast bekeken zal worden.

Bron: Gondola

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!

Contacteer ons