Winkeldieven zijn blij met de komst van zelfscankassa’s

Met een goed werkend self-checkout-systeem kan een retailer zich onderscheiden van zijn concurrenten, het afrekenproces optimaliseren en zorgen voor een aangename winkelervaring.
Self-checkout-oplossingen zijn al jaren een sleutel tot succes in de detailhandel, vooral voor supermarkten. Toch sluimert de stijging van diefstal als een donderwolk boven deze nieuwe manier van afrekenen.
self checkout kassa Resatec

Troeven van self-checkout: kortere wachtrijen en een aangename winkelervaring

Met een zelfbedieningskassa kunnen meer klanten in kortere tijd worden bediend. Dit resulteert in meer aankopen in hetzelfde tijdsbestek, evenals in kortere wachtrijen.

De zelfbedieningskassa’s verwerken aankopen sneller, omdat een kassamedewerker niet handmatig de artikelnummers hoeft te doorzoeken om de juiste prijs te vinden. Kortere wachtrijen zorgen voor gelukkigere klanten – die waarschijnlijk terug willen komen.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!

Contacteer ons

self checkout kassa Resatec

Maar er is een grote uitdaging: winkeldiefstal

Bij alles wat anoniem kan, zie je mogelijk misbruik, en dat is ook zo ook bij anoniem afrekenen. Sommige klanten komen in de verleiding om niet alle boodschappen even correct af te rekenen.

Wat opvalt is dat dit zowel gebeurt door professionele winkeldieven, die met duizend euro boodschappen naar buiten lopen, als door studenten die krap bij kas zitten.

Omdat medewerkers kassatransacties niet zo nauwkeurig kunnen volgen, is het voor klanten gemakkelijker om te stelen. Enkele voorbeelden zijn het vervangen van streepjescodes van dure artikelen door goedkopere artikelen of gewoon een artikel ‘vergeten’ scannen.

Resatec zelfscankassa's met InVue

Hoewel de meeste self-checkouts uitgerust zijn met één of andere vorm van anti-diefstalsysteem, is de kans op diefstal vaak groter.

De hogere diefstalgraad wordt pijnlijk duidelijk bij de stocktelling. Als de winkelvoorraad niet meer klopt, worden de camerabeelden dikwijls eens bekeken. Zo wordt duidelijk wat de voornaamste achilleshiel is binnen de winkel.

“Wanneer iemand wordt betrapt, merken we vaak dat ze de kaart trekken van onwetendheid of de schuld geven aan defecte apparatuur.” – Andy Rottiers, Business Development Manager Resatec/Invue

hubo onekey detacher

Oplossing: een koppeling tussen de kassa en de ontkoppelaar van de artikelbeveiliging

De OneKEY Detacher van InVue kan gekoppeld worden aan het kassasysteem. Ze biedt de allerbeste beveiliging via OneKEY-autorisatie en een naadloze afhandeling van de transactie.

Het systeem is altijd voorzien van stroom zodat de klant vlot zijn betaalde artikelen kan ontkoppelen. De slimme ontkoppelaar registreert welke beveiligingen zonder problemen geopend mogen worden.