Brico | Erquelinnes

Brico Erquelinnes perkt diefstallen in

Vlakbij de Franse grens, niet ver van Maubeuge, ligt Erquelinnes. Hier baat de familie Forêt een Brico uit. Hun winkel is sinds kort goed beveiligd dankzij Resatec.

“We hadden enorm veel diefstallen,” vertelt Frédéric Forêt. “Wekelijks vonden we toch zo’n 40 blisterverpakkingen die waren geopend. En dat in zowat alle rayons: het ging van vijzen en sanitaire koppelstukken tot dure schroevendraaiers. Naast deze diefstallen die je wél opmerkt, zijn er natuurlijk ook nog vele andere die je gewoon niet ziet.”

Toen de zaakvoerders een 6-tal maand geleden een volledige ‘remodeling’ deden van de winkel, leek de tijd rijp om ook een degelijke beveiliging te installeren. Andere Brico-vestigingen waren zeer tevreden over de diensten van Resatec en daarom vroeg Bénédicte Forêt hen om een voorstel.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!

Contacteer ons

Referentie-Brico-Erquellines-gates-aangepast

Divers en doeltreffend

“De prijzen van Resatec waren interessant en de investering loonde de moeite,” legt zij uit. “Ook het feit dat er tweewekelijks iemand kon langskomen om onze producten te beveiligen heeft wel wat gewicht in de schaal gelegd.” Resatec stelde een combinatie van beveiligingsmiddelen voor die het best aan de noden van Brico Erquelinnes beantwoordde.

De Forêts beslisten op basis daarvan vooral te investeren in de zogenaamde ‘spiders’ voor elektrische toestellen. Dit zijn metalen draden die, net als een spinnenweb, strak rond een verpakking bevestigd zijn om te vermijden dat klanten ze openen en met de inhoud aan de haal gaan.

“Een andere doeltreffende oplossing zijn de Stoploks,” legt Frédéric Forêt uit. “Die plaatsen we op het uiteinde van de haken waaraan waardevol gereedschap hangt, zodat de goederen er niet af kunnen zonder de tussenkomst van een verkoper.”

Magneetstrips op de blisterverpakkingen doen dan weer een alarm afgaan in de poortjes aan de uitgang, als ze niet gedeactiveerd zijn aan de kassa. Grotere stukken waar geen spider rond kan, zijn beveiligd met een 2 Alarm Cable Lok. Dit kabeltje geeft een geluidssignaal als iemand het losknipt én activeert het alarm als het door de poortjes gaat.

Vruchtbare samenwerking

De Forêts hadden nog één klein probleem: “Als iemand een sleutel liet bijmaken, moest de verkoper telkens meelopen naar de kassa met het duplicaat, om zeker te zijn dat de klant zou betalen.

Nu steken we het duplicaat in een doosje dat op slot gaat en geven we dit mee aan de klant. Enkel de kassier(ster) kan het doosje openmaken. Zo wint ons personeel aardig wat tijd.”

De volledige beveiligingsinstallatie werkt feilloos en geeft de broers en zus Forêt ook waardevolle informatie via de klantenteller in de poortjes. Als ze een vraag hebben, krijgen zij heel snel antwoord, wat zij enorm waarderen. “We zijn dus over de hele lijn tevreden over de samenwerking met Resatec,” besluit Bénédicte Forêt.

www.brico.be

Brico | Erquelinnes is klant bij Resatec voor