Suitable

Suitable is stoere, zakelijke, modieuze en kwalitatief hoogwaardige herenmode voor de moderne man met stijl. En dat concept slaat aan: met 16 filialen en duidelijke expansieplannen is Suitable een prominente retailer die klaar is voor de toekomst!

Wij legden ons oor te luister bij oprichter Raoul van Dun en marketing manager Wendy van Helvoort.

Suitable rekent op de people counting en artikelbeveiliging van EAS-Resatec

Om klanten voor zich te blijven winnen en relevant te blijven, moeten retailers heel wat watertjes doorzwemmen. Suitable heeft dat goed begrepen is dan ook geen ‘gewone’ kledingwinkel.

Suitable lijkt razend ambitieus. Het stoere aanbod herenkleding past uitstekend bij deze visie natuurlijk.

Wendy van Helvoort: “We willen veel meer zijn dan gewoon een ‘aanbieder’ van herenkleding. Als retailer moet je vandaag nu eenmaal sterk investeren in concept en design. Zo blijf je mensen verrassen. Dat biedt een enorme meerwaarde voor de klant. We proberen onszelf dus elke dag opnieuw uit te vinden.”

Lees hieronder verder.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!

Contacteer ons

Suitable rekent op de people counting en artikelbeveiliging van EAS-Resatec

Door jezelf steeds te blijven uitvinden, kom je zonder twijfel de nodige uitdagingen tegen?

WvH: “Klopt, het is onze uitdaging om persoonlijke service en kwaliteit te waarborgen, ook in de groeiversnelling die wij doormaken als onderneming. Daarnaast liggen er voor ons mooie kansen en uitdagingen buiten de Nederlandse markt. Cross-border sales en e-commerce zijn dan ook hot items binnen de organisatie.

Door te blijven investeren in IT- en logistieke systemen bieden we een complete omnichannel klant-ervaring. We zijn één organisatie en dat moet op alle platformen duidelijk zijn.”

Suitable rekent op de people counting en artikelbeveiliging van EAS-Resatec
Suitable rekent op de people counting en artikelbeveiliging van EAS-Resatec

De hele retailsector heeft jarenlang zijn pijlen gericht op het rendement per vierkante meter en inkoop. Vandaag moet de klant(beleving) echter centraal staan. Als evaluatiemiddel zetten jullie daarom onze klantentellers in. 

WvH: “In 1996 begon het Suitable verhaal in een studentenkamer in Maastricht met de verkoop van rokkostuums. Toen was er helemaal geen sprake van ‘rendement per vierkante meter’. De filosofie van Suitable is sinds jaar en dag een ‘geloof in eigen kunnen’.

Maar we hebben op dit moment zo’n 200.000 klanten en hun gedrag willen we natuurlijk zo goed mogelijk monitoren. De organisatie wordt deels op cijfers aangestuurd.

Daarom wordt de conversie tussen het aantal bezoekers en de verkoop in de shops gemeten en gerapporteerd. Daar helpen de klantentellers bij.

Mooi dat jullie een duidelijk inzicht krijgen in het klantengedrag. Belangrijk is natuurlijk om deze data ook bruikbaar te maken.

WvH: “Absoluut! In 2018 hebben we geïnvesteerd in een nieuw omnichannel voorraadbeheer systeem. Zo zijn we in staat om bestaande data te koppelen aan nieuwe bronnen en tools.

We houden ook de derving goed in de gaten. Jullie artikelbeveiliging doet gelukkig uitstekend zijn werk. Onze derving is zeer beperkt en dat willen we natuurlijk ook zo houden. Daarom rapporteren we intern frequent over dit onderwerp.”

Als we elkaar binnen 10 jaar spreken, waar staat Suitable dan in de markt? Wat mogen we jullie toewensen?

WvH: “Daarnaast hopen we over 10 jaar naast de Nederlandse markt ook naamsbekendheid veroverd te hebben in andere landen.

Ook het uitbreiden en diversifiëren van ons productaanbod staat hoog op het to-do lijstje. Ons eigen premium Suitable-label moet hier een belangrijke rol in spelen.

 

Suitable rekent op de people counting en artikelbeveiliging van EAS-Resatec

Raoul van Dun: “Suitable heeft al jaren een stabiele samenwerking met EAS-Resatec op het gebied van de artikelbeveiliging en people counting. Als betrouwbare partner kan Suitable erop vertrouwen dat EAS-Resatec de zaakjes gedegen en snel oppakt en snel afhandelt. We hopen dat we deze samenwerking dan ook mogen doortrekken het komende decennium.”

Suitable

Suitable biedt een one-stop shop voor de moderne man met stijl. Zowel voor werk, vrije tijd en speciale momenten is Suitable de passende oplossing. Het geheim van het concept schuilt in de begrippen top kwaliteit, exclusief totaal aanbod, acceptabele prijs, professionele service, gezellig en informeel shoppen.

https://www.suitableshop.nl/

 

 

Suitable is klant bij Resatec voor