Lingerie & badmode

beveiliging-winkeldiefstal-lingerie

Oplossingen voor lingerie & badmode zaken

Lingerie & badmode zaken zijn een geliefkoosde speeltuin voor dieven. Het specifieke karakter van deze winkels, waar men de klanten op een zo comfortabel mogelijke manier de lingerie of badmode wil laten voelen en passen, maakt dat de retailer vaak graag een subtiele beveiliging wenst.

Er bestaan zeker oplossingen om de meest uiteenlopende kledingstukken op een subtiele maar efficiënte manier te beveiligen. De mogelijkheid om soms grote diefstalpercentages (gemiddeld zo’n 1,36% van de bruto jaaromzet) te verminderen of zelfs helemaal uit te sluiten, maakt van deze vorm van beveiligen één van de snelst terugverdiende investeringen. Vraag naar onze kosten & baten calculator model om te berekenen hoe snel uw investering terugverdiend kan worden.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!

Contacteer ons

beveiliging-meisje-koopt-lingeriewinkel

Diefstalbeveiliging voor lingerie & badmode

Winkels voor lingerie en badmode hebben een specifiek karakter. Er worden doorgaans delicate en vrij kleine items verkocht, die door de klanten gepast moeten kunnen worden.

Uiteraard moet ook de beveiliging met dit speciale gegeven rekening houden. De klassieke beveiligingspoortjes zijn er in heel wat maten en kleuren en worden ingezet afhankelijk van de breedte van de doorgangen en de stijl van de winkel.

Het is heel belangrijk om ook professionele en inventieve dieven een stapje voor te blijven. Daarom hebben wij steeds de allernieuwste technologieën in ons gamma, zoals bijvoorbeeld Metalscan systemen, waarmee geprepareerde tassen kunnen worden gedetecteerd. Er zijn ook mogelijkheden om dieven, die tag-ontsluiters de winkel proberen binnen te smokkelen, er uit te pikken.

De mogelijkheden zijn enorm en worden door onze technisch onderlegde vertegenwoordigers voorgesteld in functie van de specifieke winkelomgeving.

Ontdek onze beveiligingspoortjes

Artikelbeveiliging voor lingerie & badmode

Bij het kiezen van de juiste artikelbeveiliging spelen een aantal elementen een rol.

  1. De beveiligingstag of het label mag niet storen bij het passen van de lingerie of bikini, badpak.  Dit is een bijzonder element in de lingerie en badmode. Vraag naar onze specifieke minuscule hardtag.
  2. De gekozen beveiligingsmethodes mogen geen schade toebrengen aan de beveiligde items (denk bijvoorbeeld aan fijne lingerie).
  3. De beveiliging moet zichtbaar zijn als afschrikking, maar mag tegelijk het esthetische aspect van de artikelen niet schaden.

Ontdek onze artikelbeveiliging

beveiliging-lingerie-sapph

Camerabewaking voor lingerie & badmode zaken

CCTV camerabewaking kan een belangrijke component zijn in de efficiënte beveiliging van een winkel.

Camera’s helpen bij de afschrikking van potentiële dieven en laten ook toe om in real time de moeilijk zichtbare hoeken van de winkel in de gaten te houden. Het bekijken van de beelden kan zowel direct in de winkel als ook op afstand.

Daarnaast kan de retailer ook na een diefstal de opgenomen beelden gebruiken om dieven te identificeren, hetgeen door verzekeraars meegenomen wordt in de premieberekening.

Vanzelfsprekend is in winkels die lingerie of badmode verkopen de discretie en de privacy een belangrijke zorg.

Ontdek onze camerabewaking systemen

Klantentelling voor lingerie & badmode zaken

Lingerie en badmode winkels zijn niet langer uitsluitend verkooppunten. Meer en meer moeten zij ook belevingspunten worden. Retailers vinden daarom de passage in de winkel bijna even belangrijk als de dagomzet zelf.

Daarom is het essentieel om juiste info te hebben over die passage. Hoeveel klanten hebben de winkel bezocht? Tijdens welke uren en op welke dagen? En hoe verhouden winkels zich tegenover elkaar? Dat is een onmisbare schat aan informatie voor de moderne retailer.

De rapporten van de klantentelling worden door de winkelier of manager gebruikt om personeel efficiënt in te zetten, om de impact van marketingacties heel nauwkeurig te monitoren en om de efficiency van het verkooppersoneel in een winkelpunt te evalueren.

Afhankelijk van de omgevingsfactoren in een bepaalde winkel kan geopteerd worden voor verschillende technieken om klanten te tellen. Onze technisch onderlegde vertegenwoordigers helpen graag met het analyseren van de situatie en het voorstellen van de juiste oplossing.

Ontdek onze klantentelling systemen

Open Display voor lingerie & badmode zaken

Digitale hulpmiddelen die klanten helpen bij het kiezen van setjes lingerie of badmode doen hun intrede in de fashion retail. Grote screens aan de muren, iPads met stijladvies, noem maar op.

Sommige digitale tools zijn echter diefstalgevoelig en moeten op een efficiënte manier beveiligd kunnen worden. Daar hebben wij meerdere oplossingen voor.

Ontdek onze Open Display producten

RFID voor lingerie & badmode

De tags die in de kleding bevestigd worden voor de beveiliging kunnen een tweede functie vervullen: zij kunnen een unieke identiteit toegewezen krijgen om te dienen als slimme RFID tags. Daardoor kunnen deze tags in een winkel maar ook in een centraal magazijn geïnventariseerd worden met behulp van een RFID reader.

De RFID technologie stelt de retailer in staat om met de draagbare reader in nauwelijks een uur exact te registeren welke items in de winkel liggen en welke in het magazijn. Een stocktelling die vroeger minstens een dag duurde kan nu dus in een uur, met een nauwkeurigheid van bijna 100%.

Het spreekt voor zich dat de voordelen van deze technologie enorm zijn: door snel in kaart te kunnen brengen welke items nog aanwezig zijn kan de retailer met een gerust hart in een omnichannel avontuur stappen. Men weet namelijk dat er niets (online) verkocht zal worden dat niet meer op voorraad is.

Daarnaast is er een bijkomend beveiligingsvoordeel: Wanneer een tag aan de toonbank eraf gehaald wordt, stuurt de tag automatisch zijn identiteit door naar de kassa. Hierdoor worden alle items, die aan de klant meegegeven worden, met de juiste prijs in de kassa aangerekend. Interne fraude of vergissingen worden zo bijna onmogelijk.

De fantastische efficiëntie voor stockbeheer en beveiliging zorgt ervoor dat een investering in RFID vaak al op enkele maanden kan worden terugverdiend.

Ontdek meer over RFID

Referenties

logo_giks
logo_hart-beach
Logo Livera EAS-Resatec

Ontdek welke sectoren ook voor jou interessant kunnen zijn