Kledingzaken

Beveiliging-Kledingzaken-Cassis-Sint-Niklaas-antidiefstalpoortjes

Oplossingen voor kledingzaken

Kledingwinkels zijn traditioneel een geliefkoosde speeltuin voor winkeldieven. Het specifieke karakter van deze winkels, waar men de klanten op een zo comfortabel mogelijke manier de kleding wil laten voelen en passen, maakt dat de retailer soms niet aan beveiliging durft te denken.

Toch bestaan er oplossingen om de meest uiteenlopende kledingstukken op een subtiele maar efficiënte manier te beveiligen. De enorme derving die kan worden verminderd maakt van deze beveiligingen een van de snelst terugverdiende investeringen.
Vraag naar onze kosten/baten calculator om te berekenen hoe snel uw investering terugverdiend zal zijn.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!

Contacteer ons

beveiliging-peak-performance-nijmegen

Diefstalbeveiliging

Elke fashion winkel is anders. Van haute couture tot discount, van kleine boetiek tot enorme winkelhal. Daarom moet ook de beveiliging rekening houden met deze uiteenlopende omgevingsfactoren.

De klassieke beveiligingspoortjes zijn er in heel wat maten en kleuren en worden ingezet afhankelijk van de breedte van de doorgangen en de stijl van de winkel.

Voor winkels waar geen poortjes in passen, zijn er ook ingebouwde oplossingen, zoals de “Floor Guard” (die zich onder de vloer bevindt) en de “Sky Guard” (die wordt ingebouwd in de zijwanden en plafond ter hoogte van de uitgang).

Het is heel belangrijk om ook professionele en inventieve dieven een stapje voor te blijven. Daarom hebben wij steeds de allernieuwste technologieën in ons gamma, zoals Metalscan systemen waarmee geprepareerde tassen kunnen worden gedetecteerd.

Er zijn ook mogelijkheden om dieven die ontkoppelaar de winkel proberen binnen te smokkelen er uit te pikken. De mogelijkheden zijn enorm ruim en worden door onze technisch onderlegde vertegenwoordigers voorgesteld in functie van de specifieke winkelomgeving.

Ontdek onze beveiligingspoortjes

productgroep-artikelbeveiliging-mannenhemden

Artikelbeveiliging

De soorten kleding die beveiligd moeten worden, zijn zeer uiteenlopend. De beveiliging van een zware winterjas zal anders moeten zijn dan de beveiliging van fijne lingerie.
Daarbij spelen een aantal elementen een rol:

  1. De beveiligingstag of -label mag niet storen bij het passen van de kleding.
  2. De gekozen beveiligingsmethodes mogen geen schade toebrengen aan de kledingstukken (denk bijvoorbeeld aan lederen jassen).
  3. De beveiliging moet zichtbaar zijn als afschrikking, maar mag tegelijk het esthetische aspect van de kleding niet schaden.

Ontdek onze artikelbeveiliging

camerabeveiliging-hart-beach

Camerabewaking

CCTV camerabewaking kan een belangrijke component zijn in de efficiënte beveiliging van een winkel. Camera’s helpen in de afschrikking van potentiële dieven en laten ook toe om in real time de moeilijk zichtbare hoeken van de winkel in de gaten te houden.

Daarnaast kan de retailer na een diefstal de opgenomen beelden gebruiken om dieven te identificeren, hetgeen door verzekeraars meegenomen wordt in de premieberekening. Beelden kunnen via smartphone of tablet real time bekeken worden. Zo kan er een extra oogje in het zeil gehouden worden in de winkel.

Ontdek onze camerabewaking systemen

Klantentelling

Fashion stores zijn niet langer uitsluitend verkooppunten. Meer en meer moeten zij ook showrooms worden. Retailers vinden passage in de winkel bijna even belangrijk als de dagomzet zelf.

Daarom is het essentieel om juiste info te hebben over die passage. Hoeveel klanten hebben de winkel bezocht? Tijdens welke uren en op welke dagen? En hoe verhouden winkels zich tegenover elkaar? Dat is een onmisbare schat aan informatie voor de moderne retailer.

De rapporten van de klantentelling worden door winkeliers of managers gebruikt om personeel efficiënt in te zetten, om de impact van marketingacties heel nauwkeurig op te volgen en om de doeltreffendheid van de staff in een winkelpunt te evalueren.

Afhankelijk van de omgevingsfactoren in een bepaalde winkel kan geopteerd worden voor verschillende technieken om klanten te tellen. Onze technisch onderlegde vertegenwoordigers helpen graag met het analyseren van de situatie en het maken van de juiste keuze.

Ontdek onze klantentelling systemen

Open Display

Digitale hulpmiddelen, die klanten helpen bij het kiezen van kledingcombinaties, doen hun intrede in de fashion retail. Grote screens aan de muren, iPads met stijladvies, etc.

Sommige digitale tools zijn echter diefstalgevoelig en moeten op een efficiënte manier beveiligd kunnen worden. Daar hebben wij meerdere oplossingen voor.

Ontdek onze open display producten

RFID

De beveiligingstags die in kleding bevestigd worden, kunnen een tweede functie vervullen: zij kunnen een unieke identiteit toegewezen krijgen om te dienen als slimme RFID tags. Daardoor kunnen deze tags in een winkel maar ook in een centraal magazijn geïnventariseerd worden met behulp van een RFID reader.

De RFID technologie stelt de retailer in staat om met een draagbare reader in nauwelijks een uur exact te registeren welke items in de winkel liggen en welke in het magazijn. Een stocktelling die vroeger minstens een dag duurde, kan nu dus in een uur, met een nauwkeurigheid van bijna 100%.

Het spreekt voor zich dat de voordelen van deze technologie enorm zijn: door snel in kaart te kunnen brengen welke items nog aanwezig zijn kan de retailer met een gerust hart in een “omnichannel avontuur” stappen. Hij weet namelijk dat hij niets (online) meer zal verkopen dat niet meer op voorraad is. Voorraadbeheer wordt kinderspel.

beveiliging-rfid-antidiefstalpoortjes-giks

Daarnaast is er een bijkomend voordeel: Wanneer het label er afgehaald wordt aan de toonbank, stuurt dat label automatisch zijn identiteit (de barcode) door naar de kassa. Daardoor worden alle items die met de klant meegegeven worden met de juiste prijs in de kassa aangerekend. Interne fraude of vergissingen worden zo bijna onmogelijk.

De fantastische efficiëntie voor stockbeheer en beveiliging zorgt ervoor dat een investering in RFID vaak al in enkele maanden kan worden terugverdiend.

Ontdek meer over RFID

Referenties

logo_tomorrowland-boutique-antwerpen-pop-up
Jeroen Beekman - EAS-Resatec
Vallen Mode - Klant Resatec
Logo Veritas
Logo Styled by Jess - Resatec
Logo Lyle & Scott - winkeldiefstalbeveiliging - EAS-Resatec
logo_philipp_plein
Only for Men - Resatec
kindermodehuis - Resatec
logo_jackjones
Logo Dstrezzed

Ontdek welke sectoren ook voor jou interessant kunnen zijn