Schoenen & lederwaren

Schoenenwinkels en winkels waar lederwaren worden verkocht, zijn vaak een populair doelwit voor dieven.

Het specifieke karakter van deze winkels, waar men de klanten op een zo comfortabel mogelijke manier de schoenen en/of lederwaren wil laten voelen en passen, maakt dat de retailer soms niet aan beveiliging durft te denken.

Een tweede moeilijkheid bij het beveiligen van schoenen en andere lederwaren is dat de traditionele tags (die gaatjes prikken) natuurlijk niet gebruikt kunnen worden.

Toch bestaan er oplossingen om ook deze items op een subtiele maar efficiënte manier te beveiligen. De enorme derving die kan worden tegengegaan maakt van een sterke winkeldiefstalbeveiliging één van de snelst terugverdiende investeringen.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!

Contacteer ons

Diefstalbeveiliging

Elke schoenenwinkel is anders. Van haute couture tot discount, van een kleine boetiek tot een grote schoenenzaak met volledige schoenenpaar presentaties.

Daarom moet ook de beveiliging met deze uiteenlopende omgevingen rekening houden. De klassieke beveiligingspoortjes zijn er in heel wat maten en kleuren en worden ingezet afhankelijk van de breedte van de doorgangen en de stijl van de winkel.

Voor winkels waarin geen poortjes passen zijn er ook ingebouwde oplossingen, zoals de Floor Guard (die zich onder de vloer bevindt) en de Sky Guard (die wordt ingebouwd in de zijwanden en plafond ter hoogte van de uitgang).

Het is heel belangrijk om ook professionele en inventieve dieven een stapje voor te blijven. Daarom hebben wij steeds de allernieuwste technologieën in ons gamma, zoals Metalscan systemen waarmee geprepareerde tassen kunnen worden gedetecteerd. Er zijn ook mogelijkheden om dieven die tagontsluiters de winkel proberen binnen te smokkelen er uit te pikken.

De mogelijkheden zijn enorm en worden door onze technisch onderlegde vertegenwoordigers voorgesteld in functie van de specifieke winkelomgeving.

Ontdek onze beveiligingspoortjes

Artikelbeveiliging

De soorten schoenen en lederwaren die beveiligd moet worden zijn zeer uiteenlopend. De beveiliging van hoge laarzen zal anders moeten zijn dan de beveiliging van pumps of portefeuilles en handtassen.

Daarbij spelen een aantal elementen een rol:

  1. De beveiligingstag of het label mag niet storen bij het passen van de schoenen of handtassen.
  2. De gekozen beveiligingsmethodes mogen geen schade toebrengen aan de beveiligde items.
  3. De beveiliging moet zichtbaar zijn als afschrikking, maar mag tegelijk het esthetische aspect van de schoenen of handtassen niet schaden.

Ontdek onze artikelbeveiliging

Camerabewaking

CCTV camerabewaking kan een belangrijke component zijn in de efficiënte beveiliging van een schoenenwinkel. Camera’s helpen in de afschrikking van potentiële dieven en laten ook toe om in real time moeilijk zichtbare hoeken van de winkel in de gaten te houden.

Daarnaast kan de retailer ook na een diefstal de opgenomen beelden gebruiken om dieven te identificeren, hetgeen door verzekeraars meegenomen wordt en resulteert in een lagere premieberekening.

Ontdek onze camerabewaking systemen

Klantentelling

Schoenenwinkels en boetieks zijn niet langer uitsluitend verkooppunten. Meer en meer moeten zij ook showrooms worden. Retailers vinden de passage in de winkel bijna even belangrijk als de dagomzet zelf.

Daarom is het essentieel om juiste info te hebben over die passage. Hoeveel klanten hebben de winkel bezocht? Tijdens welke uren en op welke dagen? En hoe verhouden winkels zich tegenover elkaar? Dat is een onmisbare schat aan informatie voor de moderne retailer.

De rapporten van de klantentelling worden door winkeliers of managers gebruikt om personeel efficiënt in te zetten, om de impact van marketingacties heel nauwkeurig op te volgen en om de efficiency van de staff in een winkelpunt te evalueren.

Afhankelijk van de omgevingsfactoren in een bepaalde winkel kan geopteerd worden voor verschillende (verticaal of horizontaal) technieken om klanten te tellen. Onze technisch onderlegde vertegenwoordigers helpen graag met het analyseren van de situatie en het voorstellen van de juiste oplossing.

Ontdek onze klantentelling systemen

Open Display

Digitale hulpmiddelen die klanten helpen bij het kiezen van schoenen of tassen doen hun intrede in de Retail branche. Grote screens aan de muur, iPads met stijladvies, noem maar op….

Sommige digitale tools zijn echter diefstalgevoelig en moeten op een efficiënte manier beveiligd kunnen worden. Daar hebben wij meerdere oplossingen voor.

Ontdek onze Open Display producten

Referenties

logo_giks
logo_omoda
Perry Sport rekent op de antidiefstalantennes van EAS-Resatec
Parfois Logo
logo_tomorrowland-boutique-antwerpen-pop-up
100-voetbal_large
Van den Assem logo - Resatec
logo_edisac

Ontdek welke sectoren ook voor jou interessant kunnen zijn